Sunday, 7 October 2012

Skarang ramai yang suka merokok, gologn yang paling ramai laki2, dah jadi trend skarang, nape eh...
    
                               camne kalu kite tukar sikit macam gambar kat bwah nie.....




                                           nie realiti yang sebenar nye.....


macam macam kempen "tak nak merokok" yang d'jlnkan, ade gambar kesan merokok yang ditampalkn atas kotak rokok laaa, ade kempan dlam media massa laa, dan ade gak kempen kwasan "no smoking" tapi jgn lak jd mcm gambar kat bwh nie....


    
                                   hehe, ade larangn merokok tapi die yang kluarkan lg bnyak
                                                             asap, apa daaaaaaa.........

salam, lame x blogging nie boleh gak kongsi cite, nak hilangkan bosan bleh ah, tadi duk tgok pic kat internet
jumpa gambar lucu gak ah, saje nak kongsi, nie gambar nye


                                                  betol 2 accident lepas signboard 2......

Monday, 30 July 2012

lame x update blog, x tau nak letak pe,
letak je lah gmbar nie.....






Tuesday, 15 May 2012

Fuhh... banyak betol kerja yang kena hantar 2-3 miggu nie...
nak buat camne cos kite memang banyak kerja. sabo je ler....
walaupun banyak assignment kite kene buat gak sampai siap 
 jadi ingatlah nasihat nie.....




dan satu lagi....


Wednesday, 4 April 2012






bak kate pepatah
 'bersatu kite teguh, bercerai kite roboh'
jadi semua perkejaan kite perlulah bekerjasama, 
baru kerja itu dapat disempurnakan 

Tuesday, 27 March 2012

photoshop...



                                     try buat photoshop ntah jadi ke tak... :) 
                                     nak berlatih ape yang belajar kat kelas je...
                          saje try edit gambar anak sedara
                         yang 2 orang nie... nak test photoshop                                     
             
                        

Sunday, 25 March 2012

Tuesday, 13 March 2012

santai... koleksi cerita lawak


Cerita 1
Asari melihat rakannya, Ajoi sedang membuat kopi. Kemudian memasukkan sebutir ubat panadol ke dalamnya. Dengan kehairanan Asari bertanya kepada Ajoi…
Asari: “Kenapa kau masukkan panadol dalam kopi tu?”
Ajoi: “Kopi ni panas… bagi panadol kurang sikit panas dia…”

Cerita 2
Seorang pemburu bertembung dengan seekor singa. Terrperanjat, dia tak sempat mengangkat senapangnya. Tiada pilihan, pemburu itu bertadah tangan dan berdoa. Ketika pemburu itu menjeling ke arah singa, dia ternampak bahawa singa itu juga sedang berdoa.
Pemburu: “Ah leganya… singa baik rupanya. Lepaskanlah aku.”
Singa: “Ya… singa yang baik selalu baca doa sebelum makan, amiiinn…”

Cerita 3
Seorang pegawai polis masuk ke bilik mayat sebuah hospital untuk menyiasat punca kematian tiga lelaki sekaligus. Selepas memeriksa mayat-mayat itu, dia bertanya kepada penjaga bilik berkenaan.
Polis : Mengapa ketiga-tiga mayat tersenyum?
Penjaga : Lelaki pertama sedang bersanding, apabila tiba2 diserang strok.
Lelaki kedua pula khabarnya menang loteri dan mati serangan sakit jantung
manakala yg ketiga disambar petir.
Polis : Hah! Kenapa disambar petir pun tersenyum?
Penjaga : Masa tu dia ingat orang sedang ambil gambarnya… tangannya pon sedang menunjukkan tanda “peace”…

Cerita 4
Sebaik sahaja mengambil tempat duduk di ruang menunggu sebuah klinik, Lias terpandang Amin sedang menangis teresak-esak. Dia segera mendekati Amin.
Lias : Kenapa menangis?
Amin : Saya datang untuk ujian darah.
Lias : Awak takut ke?
Amin : Bukan itu sebabnya. Semasa ujian darah dijalankan, mereka telah
terpotong jari saya.
(Mendengarkan penjelasan Amin, Shan menangis.)
Amin : Eh, kenapa pula awak menangis?
Lias : Saya datang untuk ujian air kencing…

Cerita 5
Seorang lelaki pergi ke klinik mata. Setelah matanya diperiksa, dia bertanya: ” Doktor,  selepas pakai cermin mata nanti, boleh ke saya membaca macam orang lain?” “Dah tentu”, jawab doktor. “Oh, gembiranya. Dah lama saya buta huruf, akhirnya boleh juga saya membaca,” kata lelaki itu dengan riang.

Cerita 6
Seorang posmen yang datang menghantar surat .
” Assalamualaikum “
” Walaikumsalam “
” Ni rumah encik Sameon ye?
” Ya saya”
” Poning kepala saya mencari alamat rumah encik ni “
” Buat susah aje encik nie! Apsal tak pos aje?”

Cerita 7
Tiga orang Asli menaiki motosikal dan ditahan polis trafik. Namun penunggang motor tersebut tidak berhenti. Dengan muka tidak bersalah penuggang tersebut berkata, ‘Tak muat dah tok, kami dah bertiga!!!, jalan dulu tok…”